BTV -ЗАСРАМЕТЕ СЕ!

2454 На 6ти Януари 2014 в предаването “Тази сутрин” бе излъчен репортаж по BTV -една от водещите медии в България,наречен “Дом на ужасите”. Самото заглавие ме хвърля във шок и изненада как е възможно да бъде поставен такъв вид заглавие във новините.  Нещо повече ,причината поради която,заглавието е толкова шокиращо и срамно за този,който го е избрал е свързана с факта,че става въпрос за дом в село Качулка ,който е отговорен за грижата върху хора с умствена изостаналост и различен вид психични заболявания.
Самият репортаж накратко описва в каква  нищета̀  тези хора,колко малко грижи се полагат за тях и какъв вид социална грижа им е предоставена(тоест никаква почти) . Това ,че социалната ни политика е на ниво нулево развитие е друг въпрос -липсата на социални работници ,психолози и психиатри в такъв вид институции е вторият въпрос на който трябва да се обърна внимание!

Как е възможно медия с толкова широк обхват да постави такъв вид заглавие свързано със толкова крехък и болезнен въпрос в нашето общество! Това заглавие ,по мое мнение е обидно,по две причини: първо-обижда родителите и семействата на хора със подобни заболявания и второ създава гротеска и грозна картина свързана пряко със душевно-болните хора ,която нашето общество попива с радост !

Причината поради ,която пиша тази статия е следната:

Докога социалната ни политика ще тъне в мизерия?

Кога ще бъдат взети мерки за правилното решаване на такъв вид въпроси ?

Кога ще бъдат предоставени необходимите средства за да може да се стимулира работа на социалните работници,психолози и психиатри в България?

Докога такъв вид хора,с  различен вид заболявания, ще бъдат третирани по този начин и няма да им бъде предоставено необходимата грижа?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s